Skrevet d. 01/05 2012 | rss-feed

Mænd med små rejer til Giro i Søndervig

Cykelløbet Giro d´Italias farve er lyserød, og når løbets første pointspurt køres ved Søndervig søndag den 6. maj, er byen til anledningen klædt i lyserødt - også af den spiselige slags.

For rejefisker Ebbe Jensen fra Hvide Sande og hans kollegaer byder nemlig på smagsprøver af den lille semi-lyserøde hestereje. Udover to forskellige smagsprøver er ALLE velkomne til at pille og spise så mange hesterejer de orker.

- "I Tyskland og Holland er hesterejen en delikatesse på højde med fjordrejer i Danmark"; oplyser Ebbe Jensen, og tilføjer at det desværre ikke er tilfældet i Danmark for hesterejen er stort set ikke til at købe nogen steder herhjemme.

Det agter købmand Thomas Hansen, SuperBest i Søndervig at lave om på. Fra søndag den 6. maj og sommeren frem, bliver det muligt at købe den delikate hestereje i supermarkedet i Søndervig. - "Vi har gennem de senere år satset på at sælge særlige produkter fra vores egn, og hesterejen som er fanget i havet omkring os, af fiskere i Hvide Sande og Thorsminde, passer rigtig godt ind i det koncept": vurderer han.

Om danskerne så tager den lille semi-lyserøde hestereje til sig vil tiden vise. Søndag den 6. maj er det i tidsrummet kl. 12.00-14.00 i alt fald muligt, at smage og bedømme den delikate hestereje selv, og foreløbigt hen over sommeren, muligt at købe den hos SuperBest i Søndervig.

Kært barn har mange navne. Hesterejens latinske navn er Crangon Crangon. Herhjemme er den også kendt som Rømø rejen og i Europa har den navne som Garnelen, Crevettes, Garnalen og Grijze garnaal.

Når verdens næststørste cykelløb Giro d´Italia kommer til Danmark i dagene 5.-7. maj er det første gang i Giro d´Italia´s historie, at cykelløbet gæster Skandinavien. Cykelløbets første pointspurt køres ved Søndervig søndag den 6. maj, og byen vil til anledningen være klædt i lyserødt og fuld af gode tilbud, som det er værd at "cykle" langt efter bl.a. en Italiensk Vinfestival.

Se det samlede program for Giro d´Italia i Søndervig her

Forrige Næste Til toppen